massage-tilburg mana logo
massage tilburg

Energetische massage Tilburg

Bij een energetische massage geven door Massage Tilburg wordt er niet op de meer oppervlakkige spieren en pezen gemasseerd maar op de dieper liggende energiebanen.

Wat komt deze vorm massage vandaan?

De energetische massage gegeven door Massage Tilburg is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Een uitgebreide natuurgeneeskunde die bestaat sinds 5000 jaar voor Christus. De oude Chinezen observeerden de mens in zijn leefomgeving. En zagen zo direct de invloeden van de omstandigheden op de gezondheid van de mens, zoals bijvoorbeeld: 

 • klimaat,
 • voeding,
 • beweging,
 • gedachten
 • emoties etc 

Het is een holistische Geneeskunde waarin uit gegaan wordt dat je naar de gehele mens kijkt bij het behandelen van klachten. Maar veel eerder nog dat je preventief voor een goede gezondheid zorgt. Massage is daar een onderdeel van. Daarnaast ook:

 • Voeding
 • Qi Gong
 • Tai Chi
 • Meditatie
 • Sociale contacten, liefde geven / ontvangen
 • Maar ook kunst, cresativiteit. Denk aan bloemschikken kaligrafie, dans etc.

Alles is het leven draagt bij aan een gezonde lichaam en geest.

Wat is een energetische massage bij Massage Tilburg?

De massage gegeven door Massage Tilburg heet Tui Na. En de energetische massage valt daar ook onder. Zoals hiervoor omschreven is deze geneeskunde al duizenden jaren oud. In deze tijd namen zij energiebanen waar en konden deze ook al optekenen. Lang voor dat wij aparaten uitvonden om de energiebanen waar te nemen. Deze energiebanen worden meridianen genoemd. Tijdens een Tui na massage masseer je op de energiebanen. Daarnaast is de masseur heeft de masseur kennis van de verbindingen in het lichaam met de organen en emoties. Op deze meridianen zitten drukpunten ook wel acupunctuurpunten genoemd. Door deze punten mee te nemen in de massage of acupressuur op te beoefenen kun je blokades in je lichaam opheffen. Chantal van Heumen van massage Tilburg beinvloed tijdens een energetische massage de energie in de meridianen. Door middel van verschillende massage technieken.

Wat merk je in jezelf tijdens of na een energetische massage?

Tijdens een massage hoef je niet iets te doen. Je kunt je gedachten af laten drijven en lekker tot ontspanning komen. Je kunt even alles loslaten. Meestal merk je dat deze ontspanning al vrij snel ontstaat. Er is een warme en veilige sfeer gecreerd en de aanraking maakt dat je direct meer in je lijf komt.  Je energie komt in beweging. Het meestal van de tijd ervaar je dit als een weldadig gevoel van ontspanning. Waarbij sommige cliënten bijna in slaap vallen. 

Na een massage is het prettig wat tijd voor jezelf in te plannen. Mischien even thuis bijkomen. Meestal werkt de ontspanning nog wel even door. Of wanneer er veel is losgemaakt kun je je ook moe voelen. Uiteindelijk merk je, vooral wanneer je je vaker laat masseren dat het door begint te werken in je leven. Dat bijvoorbeeld bij fysieke klachten je lijf minder om aandacht vraagt. Waardoor je energie over houdt. Of dat je een meer ontspannen levenshouding hebt. Ook sterke emoties kunnen door regelmatige massagebehandelingen openen en verzachten

Energetische massage Tilburg ontspanningsmassage

Massage is een weldaad voor lichaam en geest

Contactformulier voor het boeken van een energetische massage in Tilburg