massage-tilburg mana logo
massage tilburg

Helpt massage bij hoofdpijn?

Helpt massage bij hoofdpijn vraag je je af. Wanneer je regelmatig last hebt van hoofdpijn ben je soms ten einde raad. Je probeerd waarschijnlijk door te gaan, maar de pijn blijft om aandacht vragen. Soms gaat het verder dan een zeurende pijn op de achtergrond en ga je activiteiten weren om meer prikkels te verminderen. Massage kan zeker bij hoofdpijn helpen.

Hoe kan massage helpen bij hoofdpijn?

Massage Tilburg kan je op verschillende manieren helpen bij hoofdpijn. Bij een massage voor hoofdpijn masseren we in ieder geval zowel het hoofd als de voeten. Maar vaak is het prettig om deze onderdelen mee te nemen in een algehele ontspanningsmassage. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Door naar de locatie van de pijn te kijken weet Chantal van Massage-Tilburg welke drukpunten zij mee moet nemen. Ja ook hoofdpijn kan verschillende locaties hebben. Je hebt bijvoorbeeld: 

  • hoofdpijn die komt uit de nek
  • Meer aan de slapen
  • Vanaf het voorhoofd
  • verspringende hoofdpijn

Massage van hoofd en gezicht

De massage van hoofd en gezicht zijn echt een weldaad om te ervaren. Er daalt meteen een diep gevoel van ontspanning over je heen. Wat maakt dat de spanning die je hebt opgebouwd door de hoofdpijn even helemaal kan verzachten. Alleen al hierdoor ontstaat er ontspanning waardoor je hoofdpijn direct verminderd. Of misschien is jouw hoofdpijn juist door spanning gekomen? Dan is massage altijd goed om deze rede. Maar het is meer dan dat waardoor massage bij hoofdpijn zo goed helpt. 

Op je hoofd en je gezicht zitten meerdere drukpunten die direct voor ontspanning zorgen. Daarnaast zorgt massage van deze specifieke drukpunten dat de energie weer vrij kan stromen. Daardoor kan de druk op je hoofd verminderen. De punten op je hoofd zijn erg toegankeijk voor massage. Het is heel heilzaam wanneer je bij een massage je hoofd even helemaal laat dragen door de masseur. Je mag dan even de controle helemaal loslaten wat ervoor zorgt dat je nek en schouders kunnen ontspannen en niet zo aan je hoofd trekken. Waardoor het weer veel beter door kan stromen.

In de praktijk gebruikt Massage Tilburg alleen maar goede biologische oliën. Deze oliën geuren heerlijk en zorgen daarbij voor een nog diepere ontspanning. 

helpt massage bij hoofdpijn

Massage van de voeten en rug bij hoofdpijn

Wanneer je voor hoofdpijn in de praktijk van Massage Tilburg komt zullen we zeker ook de voeten masseren. Op de voeten zitten een groot aantal zeer toegankelijke drukpunten. Afhankelijk van de locatie van de hoofdpijn zullen deze drukpunten behandeld worden tijdens de massage. Doordat deze punten gemasseerd worden wordt de druk van je hoofd gehaald. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen en verzacht je hoofdpijn. Daarnaast is massage van de voeten prettig omdat het de energie naar beneden trekt. In tegenstelling tot de energie die boven in je hoofd geblokkeerd is.

Ook op de rug zitten meerdere hele toegankelijke drukpunten die de doorstroming beïnvloeden. Deze kunnen voor verschillende klachten ingezet worden. Natuurlijk is een rugmassage sowieso altijd erg welkom. Met een rechte rug houden we ons staande in het leven. Maar soms, vooral bij hoofdpijn wil je dit even loslaten. Dus, helpt massage bij hoofdpijn? Jazeker, op vele manieren!

Reviews over massage bij hoofdpijn