massage-tilburg mana logo
massage tilburg

Massage Tilburg biologische olie

Massage Tilburg en biologische olie. Massage Tilburg gebruikt in de praktijk alleen biologische producten. Heerlijke en eerlijke producten zijn goed voor zowel mens en natuur. De producten worden lokaal ingekocht om daarmee ook weer de ondernemer in de woonplaats te ondersteunen. Op dit moment maakt Massage Tilburg gebruik van twee merken. Het ene is het bekende merk Weleda het ander is het merk From Essence to Essence. 

Waarom biologische olie en producten?

Veel massage producten hebben als basis olie paraffine. Deze olie is een restproduct van de aardolie industrie. Eigenlijk is dit dus helemaal niet zo’n lekker product. Daarnaast zit het vaak ook in plastic flessen. Je huid is een orgaan. Het neemt neemt in zich op wat je erop smeert. Zo komt het in je lichaam. Waarna afval stoffen ook weer uitgescheiden moeten worden. Als je dat bedenkt zou je alleen op je huid moeten smeren wat je ook op zo willen eten. Maar dat is lastig. Het gebruik van biologische oliën komt het meest in de buurt. Deze basis oliën en etherische oliën zijn gemaakt van natuurlijke producten. Zoals

 • amandel,
 • jojoba,
 • rozen,
 • lavendel,
 • arnica etc.

Werking van de verschillende biologische oliën bij Massage Tilburg

Massage olie is opgebouwd uit een basisolie met daaraan toegevoegd een essentiële olie. Aan de basisolie wordt ook wel samenstelling van verschillende essentiële oliën toegevoegd. De essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, wordt door destilatie gewonnen uit bloemen en kruiden. Er wordt gekozen voor een specifieke werking of geur. Ook de basisoliën hebben hun eigen kwaliteiten en kun je onder andere afstemmen op het huidtype.

In een massage olie worden vaak deze basisoliën gebruikt: 

 • Amandelolie. Deze is fijn om te gebruiken bij de wat ruwere en droge huid. Amandel heeft een verzachtende en voedende kwaliteit. En daarmee verlicht het ook jeuk.
 • Jojoba. Deze is erg hydraterend. Daarnaast verstevigd het de huid, Jojoba is erg prettig om mee te masseren.
 • Kokos wordt ook wel gebruikt. Deze olie maakt de huid soepel en werkt licht verkoelend. (ook prettig dus als aftersun te gebruiken)
 • Abricozenpit versterkt de huid. Het verstevigd en heeft een samentrekkende werking. Deze olie is ook goed voor de wat oudere huid.

Een combinatie van verschillende biologische oliën om de juiste werking te creëren

Weleda combineerd vaak verschillende basisoliën is zijn biologische olie Dit om een soepele massage olie te creëren. De essentiële oliën worden tegevoegd wanneer de basisolie is gekozen. Sommige van deze oliën hebben juist een ontspannende werking. Andere een meer activerende werking. Of bijvoorbeeld verwarmend. De natuur heeft het allemaal in zich. Massage Tilburg gebruikt als biologische olie bijvoorbeeld graag

 • lavendel. Deze plant wordt al eeuwen gebruikt om te ontspannen. Het werkt rustgevend. Vaak komt deze rust al over he wanneer je de eur ruikt. Daarnaast helpt het bij depressiviteit. Vanuit de natuurgeneeskunde wordt gezegd dat het de ik-kracht versterkt.
 • Arnica wordt ook vaak gebruikt bij Massage Tilburg. Dit omdat het de doorbloeding stimuleert. Wat bijvoorbeeld weer bijdraagt aan herstel na een blessure.
 • Rozen olie is ook heel fijn en zacht. Deze olie versterkt de elasticiteit van de huid. Maar hij ruikt ook gewoon heerlijk.

De biologische oliën van Massage Tilburg zijn een weldaad voor lichaam en geest

Dus je leest het wel. De biologische oliën van Massage Tilburg zijn een weldaad voor lichaam en geest. Een moment voor jezelf om te ontspannen of te herstellen. En op deze manier kunnen we de behandeling afstemmen op jouw behoeften.

Massage Tilburg biologische olie natuurlijke producten

Contactformulier Massage Tilburg

Boek een heerlijke ontspanningsmassage bij Massage Tilburg door het contactformulier te gebruiken. Je kunt je via deze weg ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Daarmee word je op de hoogte gehouden over aanbiedingen, inspiratie en andere activiteiten van Massage Tilburg.