massage-tilburg mana logo
massage tilburg

Wat is een voetmassage? Voetmassages bestaan al meer dan honderden jaren en komt in vele culturen voor. Vaak wordt het gebruikt om de gezondheid te verbeteren. En om het lichaam te ontspannen. De meeste vormen van voetmassage lenen elementen uit verschillende disciplines, zoals

Reflexologie werkt vanuit de overtuiging dat door druk op de voet zenuwen gestimuleerd worden waarmee energetische blokades in het gehele lichaam op kunnen heffen. Tui Na en Siatsu werken met drukpunten, ook wel acupunctuurpunten genoemd. Deze drukpunten bevinen zich op energiebanen die door het lcihaam lopen, merdianen. Deze meridianen werden al door de oude Chinezen opgetekend. De laatse jaren met de komst van de technologie zijn er nieuwe manieren ontdekt om het verloop van de meridianen aan te tonen. Voetmassages kunnen worden gebruikt als pijnverlichting, om stress te helpen verlichten en zelfs om het herstel van blessures te versnellen.

Traditioneel worden voetmassages met de handen uitgevoerd, hoewel behandelingen soms het gebruik van stokken of rollers omvatten om de reflexgebieden in de voet effectiever te stimuleren.

Of je jezelf nu een voetmassage geeft of geniet van een behandeling van Massage Tilburg, een voetmassage kan een lonende massagebehandeling zijn die een positieve invloed heeft op je hele lichaam.

Voordelen van een massage van de voet

Er zijn veel voordelen aan voetmassage, waaronder:

 • Een gevoel van behaaglijkheid en welzijn
  Een voetmassage helpt om het hele lichaam te ontspannen, om beter te slapen en met een verjongde energie aan je dag te geven.
 • Verbeterde doorbloeding
  Het masseren van de ledematen helpt bij de bloedcirculatie door het lichaam. Hiedoor worden celherstel en groei  bevorderd.
 • Een daling van het cortisolwaardes
  Onderzoek heeft uitgewezen dat bij massage het stresshormaaon cortisol daalt en het juist het gelukshormoon oxytocine wordt aangemaakt.
Wat is voetmassage ontspanningsmassage tilburg
Wat is voetmassage massage tilburg

Thuis voetmassage

Natuurlijk is het de moeite waard is om een ​​professional te zoeken om je te laten massaren. Toch kun je jezelf of een vriend(in) ook thuis een voetmassage geven. Volg dan bijvoorbeeld deze stappen:

 1. Eerst je voeten wassen (en droog ze goed af)
 2. Dan breng je olie aan op je handen en bedek de vingers en handpalmen ermee.
 3. Wrijf je voeten helemaal over en vergeet ook tussen de tenen niet.
 4. De bovenkant van elke voet houdt je met beide handen vast. En maak dan kleine cirkelvormige bewegingen met je duimen op elke teen. Op deze manier werk naar beneden tot aan de basis van je voet en tot aan de enkel
 5. Met de basis van je voet doe je hetzelfde. Het is fijn om hiet wat meer druk uit te oefenen! Masseer vanaf de bovenkant van de tenen en beweeg zo naar beneden. Richting de hiel.
 6. Je kunt ook de gewrichten losmaken. Dit doe je door de voeten en tenen te draaien en te draaien.
 7. Druk nu stevig maar voorzichtig op het kussentje van de voet. Hier vind je verschillende drukpunten. 
 8. Hierna kun je hetzelfde met de andere voet herhalen.

Belangrijkste drukpunten op de voet bij Massage

Er zijn verschillende drukpunten op de voet die andere delen in het lichaam beïnvloeden. De belangrijkste drukpunten liggen op meirdianen die op de voet beginnen of eindigen. Dit zijn de meridianen:

 • lever
 • galblaas
 • milt
 • maag
 • nier
 • blaas

De drukpunten op de voet communiceren met deze organen en hebben daarmee effect op de werking van de organen. Alsook op de verloop van de meridiaan. Daarmee hebben zij vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde gezien ook effect op de emoties en welbehagen. Zoals;

 • Zorgen maken / over zorgen / zelfzorg
 • Angst / wilskracht / doorzettingsvermogen
 • Woede / frustratie / creativiteit
Wat is voetmassage

Dus wat is een voetmassage?

Je leest in deze blog wel dat er heel veel kan met een voetmassage. Maar het belangrijkste is toch wel dat het echt een ultiem gevoel van ontspanning teweeg brengt. En daarnaast je energie lekker laat dalen. Uit je hoofd en in je lijf. Waardoor de rest van je lichaam mee kan ontspannen. Bij Massage Tilburg zijn de voetmassage dan ook niet weg te denken uit een ontspanningsmassage.

Contactformulier voor het boeken van een massage

Neem contact op voor het boeken van een voetmassage als onderdeel van een ontspanningsmassage de andere onderdelen van Mana Gezondheidspraktijk en Massage Tilburg. Daarnaast kun je je via deze weg ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *