massage-tilburg mana logo
massage tilburg

Chinese Massage Tilburg, wat houdt een Chinese massage precies in en waartoe kan het bedragen aan jouw proces van ontspanning en gezondheid? Massage Tilburg richt zich vooral op ontspanningsmassage, daarnaast kan zij door het gebruik van technieken uit de Chinese Geneeskunde ook op klachten werken.

Traditionele Chinese massage

Deze vorm van Chinese Massage in Tilburg wordt An Mo Tui Na genoemd. In de volksmond korten we dit af naar Tui Na. Tui Na massage werkt niet alleen op het lichaam, zoals spieren, pezen en gewrichten. Maar werkt daarnaast ook op de meridianen. Door deze energiebanen in het lijf te beïnvloeden heeft de massage een direct merkbare en nog lang doorwerkende invloed op het gele systeem. Dus ook je geestelijk en emotionele welzijn.

Chinese ontspanningsmassage

Deze meridianen kun je zien als de elektrische bedrading in een huis. De stopcontacten liggen in het zicht en zijn bereikbaar als punten om op het netwerk van energie aan te sluiten. De rest van de bedrading ligt meer verstopt in het huis en verbind de verschillende punten met elkaar. Op die manier zijn de acupunten meer toegankelijk en direct te beïnvloeden dan de, op bepaalde stukken, dieper liggen meridianen.

Acupressuur in Tilburg

De meridianen zijn verbonden aan de verschillende organen in je lijf, maar de acupunctuurpunten op deze meridianen werken ook weer specifiek bij bepaalde klachten. Door deze acupunten te beïnvloeden door middel van druk kun je direct een orgaan ontspannen of stimuleren. De cliënt kan op die manier direct ervaren dat er bijvoorbeeld ontspanning ontstaat in de buik, dat de darmen beginnen te rommelen of dat er ruimte ontstaat in het hoofd. 

Chinese tui na massage tilburg

Chinese Tui Na massage

Wat betekent Tui Na massage?

  • Drukken
  • Wrijven
  • Kneden
  • Strijken

Dat zijn de technieken toe toegepast worden bij deze Traditionele Chinese massage in Tilburg. Doormiddel van deze technieken wordt de energie in de verschillende meridianen en acupunctuurpunten beïnvloed. Na een korte intake heeft de masseur een beeld van de klachten die bij jou op de voorgrond liggen. Op die manier wordt duidelijk in welke organen mogelijk spanning zit en welke meridianen beïnvloed kunnen worden om deze spanning op te heffen.

Holistische Chinese Massage

Hoewel er tijdens de Chinese Tui na massage op deze manier op klachten gewerkt kan worden ligt de nadruk van deze massage nog altijd op ontspanning. Ook spierpijn of gewrichtsklachten worden in dit geheel meegenomen. Vaak zie je bijvoorbeeld dat juist spanning ontstaat in het gebied waar de meridiaan loopt. Daarnaast werken de meridianen ook direct op de bijbehorende emoties en mentale gesteldheden. Door het gehele plaatje van de cliënt mee te nemen in de massagebehandeling kan ook het gehele systeem ontspannen. Er wordt dan ook direct een diepe vorm van ontspanning ervaren die vaak nog lang voort duurt.

Chinese massage tilburg

Welzijn voor lichaam en geest

Kortom of je nu komt voor  specifieke klachten of je alleen behoeft hebt aan ontspanning, de Chinese Tui Na massage van massage Tilburg is een weldaad voor lichaam en geest. Het een gaat hier niet zonder het ander. Een moment van welzijn wat bijdraagt aan een goede gezondheid.

Neem contact op voor een Chinese massage

Daarnaast kun je je via deze weg ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Massage Tilburg en Mana Gezondheidspraktijk om zo op de hoogte te blijven over de laatste informatie, mooie aanbiedingen en inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *